Duurzaamheid

In onze chocolaterie hechten wij veel waarde aan duurzaamheid

Duurzaamheid en een eerlijke beloning voor de telers van onze cacao is voor ons ontzettend belangrijk. Wie bieden jou daarom niet alleen bijzonder lekkere chocoladeproducten in onze chocolaterie in Breda, maar wij bieden jou chocolade die duurzaam is bereid. Bovendien is onze handel met de cacaoboeren in Tanzania Fair Trade. 100% eerlijke én biologische handel dus, want onze cacaoboeren verbouwen ook nog eens alles volledig biologisch. Zo kunnen wij jou in onze chocolade winkel in Breda de mooiste en lekkerste chocoladeproducten aanbieden, waarvan jij weet dat ze met zorg bereid zijn.

Het is een chocolaterie, delicatessen- en wijnwinkel in één. Kom kijken, kom proeven!

Smaak staat voorop bij onze chocolaterie in Breda

The Chocolate Block in Breda is een sfeervolle, moderne chocolaterie. Ons doel is om jou te laten genieten van de heerlijke producten die wij te bieden hebben en smaak staat daarbij voorop. De kwaliteit van de chocolade die wij in onze chocolade winkel in Breda verkopen is voor ons heel belangrijk. Hiervoor gaan wij heel ver. Binnen onze chocolaterie proberen wij de dingen net iets anders te doen. Wij bieden daarom niet alleen een ruim assortiment aan smaakvolle chocoladeproducten, maar ook delicatessen. Wij bieden je niet alleen chocoladeproducten die bijzonder lekker zijn. Onze chocolade is tevens duurzaam bereid. Bovendien is onze handel met de cacaoboeren in Tanzania (die volledig biologisch verbouwen) Fair Trade.

 

Gemma

Vanaf kinds af aan sta ik graag in de keuken. Samen met mijn moeder bakte ik de lekkerste vlaaien en taarten. Bij ons thuis was het altijd feest! In Heerlen volgde ik de hotelschool. Tijdens deze opleiding heb ik gewerkt bij diverse toprestaurants zoals sterren Hotel-restaurant Juliana in Valkenburg. Daarna ging ik al snel ergens aan de slag als chef-kok. In 1997 opende ik samen met mijn partner Bas, Café-restaurant Publieke Werken in Breda. Dit hebben wij 22 jaar gerund.

Wijnhuizen in Zuid-Afrika

In 2019 hebben wij een rondreis door Zuid-Afrika gemaakt. Wij bezochten vele wijnhuizen, zoals wijnboerderij Boekenhoutskloof. Hier stuitten we op een stevige, fruitige verrassende wijn met heerlijke zachte tonen van chocolade, The Chocolate Block! Hier ontstond mijn passie voor chocolade en wijn. Wijn en chocolade zijn in de klassieke wijnwereld ook een bekende combinatie. Enjoy!
Proeverijen